Насловна  |  Саопштења  |  Има у наслову, нема у тексту
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 03. 2010.

Има у наслову, нема у тексту


Удружење новинара Србије (УНС) указује редакцији листа „Правда“ да у викенд броју за 13. и 14. март, наслов текста посвећеног годишњици убиства премијера Србије Зорана Ђинђића „Свађа над гробом“ није у склaду са садржајем и објављеним информацијама.

Из наднаслова и наслова, објављених на насловној страни (“Траје сукоб удовице и мајке Зорана Ђинђића – Свађа над гробом“), сугерише се да је на годишњицу убиства премијера Ђинђића дошло до свађе између чланова његове породице над гробом, док се из самог текста види да су се чланови његове породице, за које аутори текста тврде да су у свађи, у ствари мимоишли на гробљу за око десет минута и да се уопште тамо нису ни срели.

УНС не жели да спори право медија да истражују и објављују осетљиве информације, али упозорава да наслов који наводи читаоца на погрешан закључак није у складу са правилима новинарског посла ни са Кодексом новинара Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси