Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Новинарима омогућити да несметано обављају посао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 04. 2017.

УНС: Новинарима омогућити да несметано обављају посао

Удружење новинара Србије (УНС) апелује на све учеснике у политичком животу да новинарима и медијским радницима омогуће да несметано обављају свој посао у јавном интересу. УНС жали што новинарским екипама јуче, у току локалних избора у Зајечару, није било омогућено да извештавају из изборног штаба Српске напредне странке (СНС), и протестује због тога што је новинарка ТВ Н1 Гордана Бјелетић одгурнута у просторијима ове странке.

Новинарка ТВ Н1 Гордана Бјелетић рекла је УНС-у да је јуче ушла у просторије СНС-а како би питала за процедуру приликом праћења избора и саопштавања резултата.

„Ушла сам сама док се сниматељ паркирао. Пришла сам првом столу да питам каква је процедура за вечерас, а они су ми рекли да приђем другом столу. Када сам пришла, тада ме је гурнуо један човек. Питала сам га зашто ме гура, а он ми је рекао да изађем напоље, без икаквог објашњења“, рекла је Бјелетић и додала да је по изласку рекла камерману да сними човека који ју је избацио, а који се видео кроз врата.

„Видела сам да када је дошла екипа са локалне ТВ и пришла до врата, да су и њих вратили“, каже Бјелетић.

Из СНС-а у Зајечару данас нису одговорили на питања УНС-а.

УНС поново подсећа да Закон о јавном информисању прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања и да је дужност новинара, прописана Кодексом новинара Србије, да од носилаца јавних функција континуирано траже одговоре на питања од интереса за јавност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси