Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Осигурати безбедно извештавање новинара и медијских радника са протеста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 04. 2017.

УНС: Осигурати безбедно извештавање новинара и медијских радника са протеста

Удружење новинара Србије (УНС) позива организаторе и учеснике да приликом протеста осигурају безбедност новинара и медијских радника и омогуће им да несметано обављају свој посао. Како је за УНС рекла в.д. главног и одговорног уредника Радио-телевизије Војводина (РТВ) Нада Калкан, прекјуче је новинарска екипа РТВ-а вербално нападнута испред зграде ове медијске куће када је изашла да уради прилог о протесту.

„Екипа је изашла на новинарски задатак, када су учесници протеста насрнули на новинарку и викали: ’Она је њихова, она је њихова’. Колегиница се уплашила и екипа се вратила у зграду. Нису успели да сниме све што су хтели и одраде задатак“, рекла је Калкан.

Учесници протеста и покрет Подржи РТВ категорички оспоравају наводе РТВ-а и тврде да су све инциденте покушали да изазову двојица младића, који су осим покушаја упада у зграду, провоцирали окупљене.

УНС позива све стране у протестима да поштују стандарде и обезбеде физички интегритет и достојанство новинара и медијских радника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси