Насловна  |  Саопштења  |  Солидарност са Вишковићем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 03. 2010.

Солидарност са Вишковићем


Удружење новинара Србије (УНС) и Удружење спортских новинара Србије (УСНС) сматрају да је једном од најпознатијих спортских новинара Небојши Вишковићу већ договорен посао модератора на мечу Дејвис купа између репрезентација Србије и САД отказан на неприхватљив начин, под притиском који је на Тениски савез Србије извршио Срђан Ђоковић, отац тенисера Новака Ђоковића.

УНС и УСНС подсећају да је отказивање хонорарног ангажмана Вишковићу директна последица његовог ранијег новинарског рада и извештавања, којим је Срђан Ђоковић био незадовољан. И тада је Ђоковић извршио притисак на РТС, где је Небојша Вишковић био запослен, тражећи од руководства Јавног сервиса да му забрани преношење мечева Новака Ђоковића, што се и догодило, након чега је Вишковић револтиран дао отказ на РТС-у.

УНС и УСНС не споре право Тениском савезу Србије да за модератора ангажује кога хоће, али подсећају да су за новинарску професију неприхватљиви притисци који долазе из разних центара моћи. Удружење новинара Србије и Удружење спортских новинара Србије позивају све колеге на професионалну солидарност у оваквим ситуацијама. Тако ћемо, онима који врше притиске, показати да своје амбиције не могу остваривати на тај начин.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси