Насловна  |  Саопштења  |  УНС: СО Александровац да омогући извештавање Гвоздену Здравићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 02. 2017.

УНС: СО Александровац да омогући извештавање Гвоздену Здравићу

Удружење новинара Србије (УНС) протестује што је Скупштина општине Александровац поново забранила дописнику “Блица” из Александровца Гвоздену Здравићу да извештава са седнице локалне Скупштине и тражи да му се омогуће несметан рад и извештавање.

„Председник СО Александровац Томиша Савковић забранио ми је данас да у својству дописника ’Блица’ и уредника Расине прес пратим заседање општинског парламента, иако сам на општинској писарници пре три дана уредно поднео захтев. Савковић је дао образложење како наводно нисам ставио печат Расине прес и компаније Рингиер на захтев, иако је без икаквог захтева и печата омогућио радницима александровачког Дома културе, да прате седницу. Већ пуне три године ми не дозвољавају да пратим седнице“, написао је УНС-у Здравић.

Председник СО Алексанровац Томиша Савковић рекао је УНС-у да Здравић није уредно доставио захтев за акредитацију.

„Здравић није доставио комплетну документацију, на захтеву није било печата медија. Служба СО која се бави акредитацијама уредно ради свој посао и нисмо у могућности да правимо разлику између њега и других медија. Не постоји ниједан други разлог што му није одобрено да присуствује“, рекао је Савковић УНС-у. 

УНС поново позива општинске власти Александровца на поштовање Закона о јавном информисању који прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања.

УНС наглашава да су органи власти дужни да равноправно третирају све новинаре и да им омогуће да несметано раде свој посао у јавном интересу и подсећа да је дужност новинара, прописана Кодексом новинара Србије, да од носиоца јавних функција континуирано траже одговоре на питања од интереса за јавност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси