Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција: Шефица општинске ПР службе не може бити члан Комисије за доделу средстава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 07. 2015.

Коалиција: Шефица општинске ПР службе не може бити члан Комисије за доделу средстава

Коалиција новинарских и медијских удружења сматра да решење Општине Прокупље о образовању конкурсне комисије за оцену пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања, усвојено 13. 07. 2015. није складу са Правилником Министарства културе и информисања.

Подсећамо, чланом 20. овог Правилника предвиђено је да се за члана конкурсне комисије именује лице које је независни стручњак за медије, или је медијски радник, као и да предложена лица не смеју бити у сукобу интереса, нити обављати јавну функцију. Указујемо на чињеницу да је за члана комисије у Прокупљу именована  шефица Службе односа са јавношћу Општине Прокупље, што није у складу са поменутим чланом Правилника Министрарства културе и информисања.

Позивамо надлежне органе Општине Прокупље да измене решење о образовању конкурсне комисије и ускладе га са одредбама Правилника.

Такође, подсећамо да Коалиција новинарских и медијских удружења није предложила своје кандидате за чланове комисије у Прокупљу, јер су надлежни у локалној управи одбили да отклоне неправилности у конкурсу, на које им је Коалиција благовремено указала.

Напомињемо да Коалиција новинарских и медијских удружења ради опсежан мониторинг спровођења медијских закона и рада независних комисија за суфинансирање медијских пројеката у складу са јавним интересом.

Коалицију чине Удружење новинара Србије, Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Асоцијација независних електронских медија и ПУ ‘’Локал прес’’.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пон

27.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:01

korupcija

Vecu korupciju nisam nigde video nego kod vas, takozvanih medijskih stručjaka za projekte. Sami sebi delite novac građana, delegirajući članove komisija po principu ja tebi , ti meni.

Одговори
чет

23.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 23:11

ozbiljno!

Nadajmo se da ćete se u okviru monitoringa ozbiljno pozabaviti nezavisnim članovima komisija iz vaših redova, koji su delili pare medijima po samo njima znanim kriterijumima, a sve pod plaštom poštovanja medijskih zakona. Postoje opštine koje su uvažile sve vaše primedbe vezane za konkurse i imenovanje članova komisija, ali su ti isti članovi, veliki stručnjaci, svoju obje4ktivnost i stručnost podredili interesima pojedinih medija. je li to pomalo liči na korupciju. Pravilnik je katastrofalan.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси