Насловна  |  Саопштења  |  УНС народним посланицима: Да запослени у медијима који су поштовали рокове буду у равноправном положају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 06. 2015.

УНС народним посланицима: Да запослени у медијима који су поштовали рокове буду у равноправном положају

Удружење новинара Србије (УНС) позива народне посланике да при усвајању Закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима омогуће да запослени у медијима чији су издавачи поштовали рокове и на време почели приватизацију буду у равноправном положају у односу на колеге из медија чији су се издавачи о рокове оглушили.

 

Изменама Закона предвиђено је да се медијима који Агенцији за приватизацију нису на време поднели неопходну документацију 1. јула поступак приватизације обустави и да се они приватизују преносом акција на запослене без накнаде.

Медији који су на време предали документацију биће понуђени на продају. Тек уколико у два покушаја не буде заинтересованих за њихову куповину, запослени ће моћи да добију капитал без накнаде, чиме су стављени у неравноправан положај.

УНС тражи од народних посланика да запосленима у медијима у приватизацији обезбеде једнаке могућности тако што ће изменама Закона бити омогућено да сви који желе и то затраже до 1. јула добију бесплатне акције медија у којима у раде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси