Насловна  |  Саопштења  |  Исплатити зараде новинарима крушевачке "Победе"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 09. 2009.

Исплатити зараде новинарима крушевачке "Победе"


Удружење новинара Србије (УНС) апелује на власника крушевачког недељника „Победа“, бугарски „Медија свјат“, да учини све да 14 запослених приме заостале зараде, које нису добијали од марта ове године.

Нови број „Победе“ чине огласи и информације о штрајку и има само осам страна. Овим је редакција пооштрила штрајк који је почела 4. јуна 2009.

Редакција тражи од власника да исплати заостале зараде, уплати припадајуће доприносе, а потом редовно исплаћује зараде запосленима према Закону и важећем Колективном уговору.

У обраћању редакције УНС-у наводи се да је власник раније испуњавао своје обавезе и већину од прихваћених 260.000 динара инвестирао у лист, да се није мешао у уређивање новина и да су свесни економске кризе која отежава пословање.

УНС позива и локалну самоуправу, Град Крушевац, да измири обавезе које има према листу „Победа“.

УНС подсећа да је бугарски „Медија свјат“ купио 70 одсто акција крушевачке „Победе“, која у свом саставу има и малу штампарију, 29. марта 2007. за 1.81 милиона динара.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси