Насловна  |  Саопштења  |  УНС запрепашћен поступцима в. д. директора у Радију Стара Пазова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 09. 2009.

УНС запрепашћен поступцима в. д. директора у Радију Стара Пазова


Удружење новинара Србије (УНС) запрепашћено је дешавањима у Јавном предузећу Радио Стара Пазова, у којем су уредници и новинари најновијом одлуком управе дужни да месечно обезбеде огласе у вредности од 50.000, односно 20.000 динара.

Новинари тврде да је одлуку донела мањина чланова Управног одбора на састанку који није имао кворум.

УНС истиче да се оваквом одлуком крше законска и професионална права новинара, јер послови маркетинга никако нису спојиви са новинарским послом. Такво спајање директно укида могућност објективног информисања.

У овом радију је 20. јула, в.д. директора Милан Крстовић увео фиксно радно време по којем новинари морају да буду у редакцији од 8.00 до 16.00 сати, што је такође спорно јер их онемогућава да извештавају са догађаја у том времену.

УНС-у је Синдикат Радија доставио кривичну пријаву Oпштинском јавном тужилаштву у Старој Пазови против Крстовића поднету 4. септембра, због злоупотребе службеног положаја, навођења на оверавање неистинитог садржаја, злостављање и мучење, као и фалсификовање службене исправе.

У кривичној пријави наводи се и да в.д. директора већину запослених назива „дебилима и идиотима“, а да је док је радио као тонски техничар ошамарио колегиницу тонског техничара.

УНС позива општинску власт и УО ЈП РСП, као одговорне за законитост рада и информисање локалне заједнице, да хитно суспендују незаконите одлуке и преиспитају поступке в.д. директора.




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси