Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Казнити нападаче на фоторепортера “Блица” и зграду ТВ Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 09. 2014.

Извор: УНС

УНС: Казнити нападаче на фоторепортера “Блица” и зграду ТВ Б92

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује јучерашњи напад на фоторепортера “Блица” Душана Миленковића и зграду телевизије Б92 који су се догодили током и непосредно након одржавања “Параде поноса” и тражи да полиција и тужилаштво не дозволе да ови напади прођу некажњено.

 

Фоторепортера “Блица” Душана Миленковића је, како је изјавио, комадом асфалта гађала група демонстраната с обележјима Српске радикалне странке која се Београдском улицом кретала под пратњом полиције.

УНС истиче да би, с обзиром на ту околност полиција брзо морала открити нападаче на колегу Миленковића.

Након „Параде поноса”, група од тридесетак хулигана напала је и зграду ТВ Б92. Они су на зграду телевизије и полицајце који су обезбеђивали улаз бацали каменице, димне бомбе, бакље и друга пиротехничка средства. Том приликом повређена су и два полицајца. 

УНС истиче да се напади на новинаре морају до краја истражити, како се не би дошло у ситуацију да, као у случају новинара “Бете” Милоша Ђорелијевског који је нападнут током протеста 2008. године, нападачи ни после 6 година не буду пронађени и кажњени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси