Насловна  |  Саопштења  |  УНС: СНС застрашује новинаре и уреднике РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 04. 2014.

УНС: СНС застрашује новинаре и уреднике РТС

Удружење новинара Србије (УНС) је дубоко забринуто због данашњег саопштења Српске напредне странке у ком се тврди да „РТС служи као свакодневни полигон за прљаве нападе на председника СНС Александра Вучића“. Таква оптужба, без навођења било ког примера наводне „прљаве кампање“, представља класичан вид притиска на РТС и слободу медија у Србији, као и застрашивања новинара.

УНС се јавно пита, ако најмоћнија политичка странка у Србији овако реагује на врхунцу популарности, колико ће током мандата бити толерантна према критикама?

Коментари (7)

Остави коментар
сре

30.04.

2014.

Milan [нерегистровани] у 10:10

ko se igra značem rječi

Igranje sa ničim čije puno pravo značenje ili poslijedice se ne sagledaju- logično dođe u poziciju da to na ružan način sazna- pa ko se igra"tuđeg štapa" sazna da on ima i drugu stranu-uz neprijatnu

Одговори
уто

29.04.

2014.

anonymous Миле Јаснић [нерегистровани] у 09:15

Поводом саоптења СНС

Све честитке УНС-у на правовремену реакцију поводом саопштења СНС. Није то дошло случајно из СНС. Њима је добро познато да у РТС- на кључним уредничким местима још седе људи из времена директора Драгољуба Милановића, Милорада Комракова и Симе Гајина. Шта се и како ради у појединим редакцијама, као аутору, добро ми је познато, јер сам тако рећи до јуче, до јануара ове године радио у једној таквој редакцији, а она се зове Актуелно документарни програм, коју ”Симини” људи из милоште и сада називају Актуелности. СНС је управо овим саопштењем ударио на оне, мало ”успаване” људе у таквим редакцијама, дајући им јасан сигнал да без страха моду да се пробуде. Велика срамота за српску демократију и новинарство ако СНС то и оствари. И зато, без страха, пробуди се јавности!

Одговори
уто

29.04.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 07:02

Svi u službi jednog

Disciplina kičme je počela. Tek će. Jednom radikali uvek radikali.

Одговори
пон

28.04.

2014.

Vera [нерегистровани] у 09:27

Pohvala

Pohvala UNS u što je reagovao na ponašanje informativne službe SNS:a. Ako tamo rade ljudi koji tako olako pišu svakojaka saopštenja, onda bi njihov lider mogao malo da se pozabavi time , jer ovo mu ne ide na ruku.Ako je to ipak njegovo puštanje probnog balona, onda UNS i drugi moraju ozbiljno da se zabrinu i reaguju.Ovo smo već prolazili u prošlosti !

Одговори
пон

28.04.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 09:18

АЛИ...

Јесте у реду да браните ”професију”, али погледајте и збивања у медијима - на све стране дилетанти и политички џангризави мање-више почетници. Гледао сам тај програм РТС и био зачуђен оним што говоре, али истог дана увече и Бећковићку која већ ”на рођењу” руши владу и новог премијера. Својим цинизмом и одабиром гостију у студију у сразмери, по обичају, 3 према 1 у корист одређенеог унапред циља. А кад се чују потом и гледаоци, утисак је једионствен -Србијо, баш си награисала! Да ли је тако? И да ли медији треба да имају такав приступ нарочито кад су у питању тек завршени избори и изјашњавање бирача. Или, неки хоће, баш поједине редакције, да мењају народ?! Мало је много.

Одговори
нед

27.04.

2014.

Živoraddonymous [нерегистровани] у 18:04

Naslov nije potreban

Počelo je počelo - biće, biće veselo...

Одговори
нед

27.04.

2014.

Milutin [нерегистровани] у 14:33

Nepristojan govor

''Коментари који садрже увреде, непристојан говор... неће бити објављени.'' Budući da trenutno ništa pristojno ne mogu da kažem o saopštenju SNS-a , neka ovo bude moj komentar.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси