Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Солидарност са колегама из Украјине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 01. 2014.

УНС: Солидарност са колегама из Украјине

Удружење новинара Србије (УНС) забринуто је због репресије коју над новинарима у Украјини спроводи полиција ове земље.

УНС је солидаран са колегама у Украјини који су последњих месеци изложени сталним нападима, хапшењима и пребијањима од стране снага безбедности.

Како се наводи у допису Удружења новинара Украјине, у новембру и децембру 2013. године нападнуто је око 50 новинара, а само у последња два дана њих 30.

УНС позива Владу Украјине да престане са нападима на новинаре и обезбеди им нормалне услове за рад.

УНС истиче да су све стране у сукобу дужне да и у ванредним околностима поштују слободу медија.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

24.01.

2014.

Milan S. [нерегистровани] у 10:16

Re: Uredimo najpre sebe.

Svaka čast Jadranka na poznavanju situacije u Ukrajini , takođe saosećam sa vama u vašoj žalosti za Miloševoćem i njegovom DEMOKRATSKOM vlašću! Naravno ne branim da imate svoje mišljenje o situaciji u Ukrajini ali mislim da ga ne bi trebali ovako javno iznositi jer to je samo vaše mišljenje i ne mora apriori biti tačno. Naravno trenutno "legalno" izabrana vlast , naravno uz "legalnu " krađu isto kao što je to nekad radio VAŠ omiljeni Milošević. "Legalni " predsednik Janukovič (koji uzgred vrši nuždu u kupatilu optočenom zlatom) je sasvim legalno tri puta hapšen i osuđivan zbog kriminalnih delatnosti (krađa). Naravno sa tim delatnostima je nastavio (jer Vuk dlaku menja ali ćud nikad) samo sada sa pozicije vlasti i sile.
Uredimo najpre svoje dvorište ..DA . Ali uredimo i sebe i svoje frustracije ostavimo za sebe i nemojmo ih kao i neproverene informacije prosipati javnosti!

Одговори
сре

22.01.

2014.

Jadranka N. [нерегистровани] у 18:01

Uredimo najpre svoje dvoriste...

Cini mi se ponekad da se nasa esnafska udruzenja javljaju kao zastitnici novinara i tamo gde je tesko proceniti pravi uzrok necijeg stradanja...Ovoga puta to su kolege iz Ukrajine koji su, prema UNS-ovom saopstenju, NAPADNUTI I PREMLACENI ?!

Da podsetim, posao predstavnika medija zaista nije lastan, ali UKOLIKO SE NOVINARI PONASAJU SHODNO AKTUELNIM DRZAVNIM ZAKONIMA, onda nece biti napadnuti i premlaceni.
No, AKO NEKO izigrava avangardu, pridruzivsi se onima koji ruse postojeci sistem, na nacin kako se to sada radi u Ukrajini (a nije nam iscililo iz secanja ni ponasanje nasih novinara u vreme rusenja Milosevica, uz pomoc Canvasa i Otpora), onda ni ne mogu ocekivati da budu zasticeni kao beli medvedi!
U Ukrajini je ocigledno u opticaju igranka bez prestanka u organizaciji Otpora (koje su poducavali nasi "nenasilnici" iz Canvasa) i naravno, kupljene duse koje zapadne zemlje i Amerika obilato potpomazu, a sve sa ciljem da i tu instaliraju marionetsku vladu kakva je NASA!!!

Dakle, drage kolege iz UNS-a, jesam za solidarnost sa ugrozenima, ali mislim da je vasa prevashodna uloga ne samo da okupljate novinare Srbije pod svoje skute, vec i da o njima brinite KVALITATIVNO - prvenstveno o uslovima rada i platama, kao i o nacinu privatizacije medija, te da ne dozvolite njihovo masovno gasenje, sto je vec svakodnevna pojava...Saopstenja (i apeli te vrste) odu u (v)etar i od njih nema koristi, za razliku od dobro potkovane pravne pomoci koje bi sprecavale sve nepodopstine vezane za gorepomenute zivotne probleme.
Uredimo najpre svoje dvoriste...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси