Насловна  |  Саопштења  |  ДНКИМ И УНС: Отказ уреднику РТК2 Зорану Ћулафићу одмазда због указивања на непрофесионализам и корупцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 09. 2013.

ДНКИМ И УНС: Отказ уреднику РТК2 Зорану Ћулафићу одмазда због указивања на непрофесионализам и корупцију

Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКИМ) и Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђују експресни отказ главном и одговорном уреднику Радиотелевизије Косова 2 (на српском језику) Зорану Ћулафићу који је потписао генерални директор РТК (Радиотелевизије Косова) Ментор Шаља након што је Ћулафић јавно проговорио о непрофесионализму, финансијским злоупотребама и непотизму на РТК2. За ДНКИМ и УНС отказ Зорану Ћулафићу је одмазда због указивања на непрофесионализам и немирење са корупцијом у косовском јавном сервису који се финансира новцем свих грађана Косова и Метохије.

 

У обавештењу Зорану Ћулафићу о овој одлуци стоји да је на захтев директора РТК2 Жарка Јоксимовића генерални директор РТК (Радиотелевизије Косова) Ментор Шаља због његовог „ јавног наступа на приватној телевизији“ ТВ Центар“без одобрења менаџмента те куће“ добио отказ.

ДНКИМ и УНС истичу да је Зоран Ћулафић гостујући у емисији „Договор“ „ ТВ Центар“ говорио о финансијским злоупотребама, непотизму, непоштовању професионалних и етичких стандарда у РТК2 као и да је на то месецима упозоравао директора РТК2 Жарка Јоксимовића, генералног директора РТК Ментора Шаљу, менаџмент куће и потпредседника Скупштине Косова Петра Милетића.

„Мислио сам да ће ме барем позвати на разговор, затражити од мене да дам изјаву и позабавити се утврђивањем чињеница и случајевима кршења закона и процедура о којима сам говорио, пре него што донесу одлуку о мом отказу“, рекао је за ДНКИМ Зоран Ћулафић.

ДНКИМ и УНС подсећају јавност да је на захтев ових еснафских организација међународна заједница одлучила да формира независни телевизијски сервис за српску заједницу на КиМ па је таква одредба ушла и у Устав Косова. Међутим, Законом о Јавном емитовању , уз подршку посланика Српске либералне странке у Скупштини Косова, уместо независног сервиса на српском језику формиран је РТК2 као други канал Радиотелевизије Косова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси