Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиве увреде које је ГО СНС-а у Врању упутио редакцији Инфоврањских
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 06. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Неприхватљиве увреде које је ГО СНС-а у Врању упутио редакцији Инфоврањских

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због увреда које је Градски одбор Српске напредне странке (СНС) у Врању упутио редакцији портала Инфоврањске у саопштењу на званичној Фејсбук страници.

У саопштењу ГО СНС наводи да је портал Инфоврањске „постао гласило шиптарских терориста који хапсе Србе на северу Косова и Метохије“ и „саучесник терористичке организације“, као и да „Аљбина Куртија могу у недостатку правих новинара и поставити на место уредника свог портала“.

УНС истиче да овакве увреде и обележавање новинара и њихових редакција представљају потенцијалну опасност за новинаре Инфоврањских и да морају престати.

УНС подсећа да је у заједничкој изјави српских чланица Европске федерације новинара (ЕФЈ), подржаној на Годишњој скупштини ЕФЈ-а прошлог месеца, тражено од представника извршне власти, посланика Народне скупштине и других државних и локалних функционера да престану са таргетирањем новинара и употребом увредљивог наратива. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси