Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Да престану претње и ометање рада новинара Нова.рс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 04. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Да престану претње и ометање рада новинара Нова.рс

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претњи и ометања екипе Нова.рс да сними зграде у Улици Властимира Ђузе Стојиљковића у београдском насељу Миријево, за које се сумња да су предмет спорне легализације.

Екипа Нове.рс је јуче у насељу Миријево дошла да направи причу о зградама које су, према писању медија, у поступку спорне легализације. Сниматељ је са опремом остао испред једне од зграда, а новинари и фоторепортер су кренули да потраже неког са ким би разговарали о изградњи ових објеката.

Како је за УНС изјавио новинар Милош Ж. Лазић, када су се враћали, чули су вику.

„Видели смо да високи човек виче и напада нашег сниматеља. Наступио је претећи. Пришао сам, јер сам се уплашио да ће да га удари. Све се дешава у улици Властимира Ђузе Стоиљковића, која је асфалтирана, обележена су паркинг места, на зградама су табле са бројевима и грбом града Београда. Нас је навигација довела до те зграде, то не може да буде  приватно двориште“, каже Милош Ж. Лазић.

Он додаје да се представио, рекао за коју фирму ради, показао своју легитимацију. Питао је непознатог човека да се легитимише, да каже за коју фирму ради, али је он одбио.

Сниматељ Зоран Стојичић каже за УНС да је човек, за кога претпостављају да је чувар градилишта све време тврдио да је улица власништво његовог газде и да морају да се помере одатле.

„Ми смо покушавали да му објаснимо да улица не може да буде приватни посед. Претио нам је и батинама и рекао да ће на нас да пусти пса“ каже Милош.

Лазић наводи да су све време покушавали да смире ситуацију, да му је приоритет био да сачува екипу и опрему и да су цео догађај снимила да би имали доказ, ако случај стигне до суда.

УНС тражи да полиција идентификује особу која је претила екипи Нова.рс како би новинари и медији могли несметано да се бави истраживањем да ли су зграде у Улици Властимира Ђузе Стојиљковића у Миријеву предмет недозвољене легализације, јер је ова тема од јавног значаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси