Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да утврди ко вређа и угрожава сигурност новинарке Ивоне Каран
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 03. 2022.

Извор: УНС

УНС: Полиција да утврди ко вређа и угрожава сигурност новинарке Ивоне Каран

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује вређање и насртање на новинарку портала НС уживо Ивону Каран које се догодило јуче док је извештавала са представљања Генералног урбанистичког плана Новог Сада које је огранизовало ЈП Урбанизам и тражи да полиција идентификује особе које су је вређале и више пута физички насртале на њу.

Како је за УНС изјавила Ивона Каран, четири госпође које се појављују на оваквим скуповима, али које лично не познаје, вређале су је назвавши је глупом, необразованом, ћурком, питале за које паре једеш г…. Затим су ме опколиле, a две су покушале и да ме избаце док им се није супротставила колегиница Ана Лалић из портала Нова, коју су такође гурнуле, рекла је Каран УНС-у.

Ивона Каран је после пола сата морала да напусти скуп јер увреде и добацивања од поменутих особа и појединих еколошких активиста нису престајали о чему постоје и видео записи. Како је додала, осећала се угрожено и узнемирено, а у једном тренутку је морало да реагује и обезбеђење како би је заштитило.

УНС ће овај инцидент пријавити Сталној радној групи за безбедност новинара и пратити случај.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси