Насловна  |  Саопштења  |  Осуда напада на фоторепортера Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 11. 2007.

Осуда напада на фоторепортера Новости

Актив новинара Подриња Удружења новинара Србије са седиштем у Лозници најоштрије осуђује физички напад на фоторепортера ''Вечерњих новости'' из Лознице Бранислава Бацковића који је јуче, док је обављао новинарски задатак, брутално претучен у Љубовији на фудбалској утакцмици Дрина – Лозница

Насилници су претукли Бацковића и приморали га да из дигиталног фотоапарата избрише двадесетак снимака о прекиду утакмице. У исто време, уместо да му пруже заштиту, присутни полицајци су саветовали Бацковића да поступи по захтеву хулигана.

Од представника надлежних државних органа и служби очекујемо ефикасну истрагу и кажњавање нападача на Бацковића, као и оцену о поступању припадника полиције.

Од представника одговарајућих служби фудбалских клубова и њихових удружења очекујемо да због напада на Бацковића, што је недопустив пропуст организатора, домаћина и других одговорних за регуларност одвијања јучерашње утакмице, максимално казне све који су допринели да фоторепортер постане жртва насилника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси