Насловна  |  Саопштења  |  Због синдикалног иступа смењен са места уредника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 04. 2007.

Због синдикалног иступа смењен са места уредника

Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СНС) протестују због одлуке да се Слободан Крстић, уредник Културне рубрике у нишким "Народним новинама" и синдикални повереник, смени због иступања и изношења чињеница о ситуацији након приватизације ове куће.

Директор и главни и одговорни уредник "Народних новина" Мирослав Милановић сменио је јутрос на колегијуму Крстића због тога што је на конференцији за новинаре у београдском Међународном прес центру 3. априла рекао да је после промене власништва број запослених драстично смањен "милом или силом", да се преосталима рад недељом и празницима не плаћа, да не добијају накнаде за топли оброк, превоз и да зараде касне.

УНС и СНС посебно цене гест новинара "Народних новина" Бранислава Милтојевића који је одбио понуду Милановића да буде нови уредник културне рубрике, чиме је исказао солидарност и колегијалност због неправедног кажњавања колеге Крстића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси