Насловна  |  Саопштења  |  Протест због забране извештавања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 07. 2006.

Протест због забране извештавања

Удружење новинара Србије најоштрије протестује због забране извештавања дописници новосадског "Дневника" из Руме Јелени Антић, коју је јуче обезбеђење Градске куће у Руми спровело по налогу председника општине Срђана Николића.

УНС истиче да је Јелена Антић, акредитована дописница новосадског "Дневника" из Руме, од стране општине позвана на јучерашњу конференцију за штампу министра за локалну самоуправу Зорана Лончара, али да је обезбеђење по налогу председника општине Срђана Николића, није пустило у зграду општине.

УНС указује да је ово, за само недељу дана, трећи пример бахатог кршења Закона о јавном информисању, Закона о доступности информација од јавног значаја и Кодекса понашања локалне самоуправе у општинама Рума и Вршац.

УНС подсећа све носиоце јавних функција на њихову дужност, да у интересу јавности и грађана које представљају, новинарима и медијским кућама морају под једнаким условима омогућити доступност информацијама као и да поступци челника локалне самоуправе у Вршцу и Руми значе неприхватљиву деобу и дискриминацију на пожељне и непожељне, подобне и неподобне новинаре.

УНС позива Министарства културе и локалне самоуправе и остале државне органе да учине све што је и њиховој надлежности како се слични инциденти не би понављали, а колеге новинаре да буду солидарни у осуди оваквих поступака.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси