Насловна  |  Саопштења  |  Милошевићеве присталице напале новинаре Б 92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 03. 2006.

Милошевићеве присталице напале новинаре Б 92

Удружење новинара Србије осуђује напад на екипу Телевизије Б 92, коју је док је снимала скуп испред болнице "Свети Сава" у Београду, пратећи пренос посмртних остатака Слободана Милошевића, вређала и напала група присталица бившег председника Србије и СРЈ.

Нападнути новинари Петар Грајић и сниматељ Спаса Дакић обављали су своју професионалну дужност и УНС очекује од надлежних државних органа да казне одговорне. Такође, УНС свој протест упућује организаторима Милошевићевог испраћаја и сахране који нису предвидели и спречили овакве инциденте.

УНС подсећа да физичке нападе на новинаре треба законски третирати као нападе на службена лица и у кривичном законику предвидети оштрије казне, које би унеколико спречиле да се овакви инциденти дешавају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси