Насловна  |  Саопштења  |  Осуда напада ватреним оружјем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 06. 2005.

Осуда напада ватреним оружјем

Удружење новинара Србије осуђује напад ватреним оружјем на Бардила Ајетија, новинара приштинског дневника на албанском Бота сот, који се крајем прошле недеље десио у Гњилану. На Бардила Ајетија пуцано је из кола на магистралном путу Приштина–Гњилане код села Гушањ.

Портпарол Косовске полицијске службе Рефки Морина, потврдио је за КИМ радио да је на Ајетија пуцано, али за сада нема података ни о нападачу, ни о мотиву злочина.

УНС подсећа да је пре четири године убијен новинар исте редакције Беким Кастрати, а да налогодавци и убице још нису пронађени. Нису откривени ни извршиоци многих напада на новинаре на Косову и Метохији од како су одговорност за безбедност у Покрајини предузели КФОР и УНМИК.

УНС истиче да је новинарима медија на српском језику и даље угрожена слобода кретања и да правди нису приведени ни нападачи на колегу Николу Бешевића, који је пре скоро пола године претучен на очиглед многих сведока у локалу "Бос" у центру Приштине. Пуцање у Бардила Ајетија само је последњи у низу напада на новинаре у Покрајини, који и када нису етнички мотивисани, јасно говоре о неиспуњавању демократских и безбедоносних стандарда на Косову и Метохији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси