Насловна  |  Саопштења  |  Забринутост због наглашених контрола Министарства финансија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 05. 2005.

Забринутост због наглашених контрола Министарства финансија

Удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије поново изражавају забринутост због наглашених контрола Министарства финансија последњих дана у дневним новинама Курир, које отежавају пословање тој медијској кући.

С обзиром да већ сто дана инспекцијске службе проверавају пословање у Гласу јавности и Куриру, чији је власник Радисав Родић, и да нису пронађене веће неправлности, имамо разлога да верујемо да је инспекција појачана због писања тих новина о аферама појединих људи из власти.

Најновији притисак на редакцију Курира, који се догодио у петак, када је 20 новинара добило позив да у понедељак у Пореској управи дају изјаву, а ако то не учине биће приведени, непримерен је покушај застрашивања новинара, који треба непристрасно да пишу о позитивним и негативним појавама у друштву, не штедећи никога, па ни представнике власти.

УНС и СНС имају интереса да инспекцијске службе контролишу послодавце да ли измирују обавезе према запосленима, али подсећамо да новинари не могу одговарати за онај део посла који није њихов. Подсећамо да је неправилности у раду било и има и у другим медијима, али да тамо инспекције нису тако „ажурне“ као у случају Курира и Гласа јавности, што наводи на закључак да је разлог писање ових новина.

УНС и СНС позивају државне органе да раде у складу са законом како би имали подршку медија и шире јавности, али и указују да једна редакција не може нормално да функционише у условима какви су последње време наметнути Куриру и Гласу јавности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси