Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује претње Жујовићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 03. 2012.

УНС осуђује претње Жујовићу

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње које је доскорашњем главном и одговорном уреднику „Суботичких новина“ и потпредседнику УНС-а Бранку Жујовићу синоћ упутио службеник царине из овог града Исо Даутовски.

Даутовски је у центру Суботице код хотела „Патриа“ пришао Жујовићу и рекао му „да га сад добро запамти“, јер ће га „срести поново због текстова које је објавио о њему“. Потом је Жујовића, који је био са трудном супругом, пратио педесетак метара, а затим се удаљио.

„Суботичке новине“ су док их је уређивао Жујовић писале о спорним пословима у станоградњи са којом јавност у Суботици повезује овог саветника у царини.

Иначе, суботичка полиција месецима није одговорила на захтев „Суботичких новина“ постоји ли службена белешка о крађи у коју је, према информацијама до којих је редакција дошла, Даутовски ранијих година наводно био умешан.

Иако редакција никада није добила одговор од полиције, Даутовски је за њен захтев сазнао и покушао да спречи даље писање новина на ову тему.

УНС подсећа да је, према одредбама Кривичног законика, које су на снази скоро две године, за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем, предвиђена затворска казна од једне до осам година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси