Насловна  |  Саопштења  |  УНС: ЕПС да омогући штампање новина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 02. 2012.

УНС: ЕПС да омогући штампање новина

Удружење новинара Србије апелује на Електропривреду Србије, да приликом искључења струје код индустријских потрошача, не угрожава слободу штампе и право грађана на информисање.

Електродистрибуција у Новом Саду је, пре три дана, искључила струју штампарији Графопродукт, која штампа више од 10 локалних, регионалних и националних листова, чије је појављивање пред читаоцима угрожено.

УНС сумња да је искључење струје штампарији Графопродукт вид притиска на слободу изражавања, имајући у виду да поједини листови који се штампају у овој штампарији важе за опозиционе. Такође, ниједна друга штампарија која штампа новине није искључена са мреже Електропривреде Србије, а на налогу за искључење Графопродукту пише да се струја искључује због дуга од 0,00 динара!?

Удружење новинара Србије упозорава Електропривреду Србије да, према члану 2 Закона о јавном информисању „нико не сме, ни на посредан начин да ограничава слободу јавног информисања, нарочито злоупотребом државних или приватних ограничења и злоупотребом права, утицаја или контроле над средствима за штампање и дистрибуцију јавних гласила…“.

УНС очекује да ЕПС хитно омогући несметано излажење листова који се штампају у Графопродукту.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси