Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за суфинансирање проjеката у области jавног информисања у региону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

02. 11. 2011.

Конкурс за суфинансирање проjеката у области jавног информисања у региону

На основу члана 17. Закона о министарствима („Службени гласник РС“, бр.16/11), Министарство културе, информисања и информационог друштва (у даљем тексту: Министарство), расписуjе

КОНКУРС
за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања припадника српског народа у земљама регионау 2012. години

I

Предмет конкурса jе: суфинансирање проjеката/програма у области информисања на матерњем jезику припадника српског народа коjи живе у земљама региона, и то: Мађарскоj, Хрватскоj, Румуниjи, Македониjи, Албаниjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини и Словениjи.

Циљ конкурса jе: остваривање и унапређивање права припадника српског народа у земљама региона на информисање на матерњем jезику и очување српског jезика, националног и културног идентитета.

II

Услови за учешће на конкурсу: Право учешћа на конкурсу имаjу оснивачи jавних гласила, као и правна лица и предузетници регистровани за продукциjу аудио и/или аудиовизуелних програмских садржаjа, у наведеним земљама. Предложени проjекат се мора реализовати преко jавног гласила у наведеним земљама.

Предлагач може конкурисати само са jедним проjектом.

Учесник конкурса може бити само оно правно лице или предузетник који је доставио одговарајући извештај о утрошеним средствима добијеним од Министарства у претходном периоду.

Учесник конкурса је обавезан да попуни обрасце за учешће на конкурсу (преузимају се са сајта Министарства) и приложи копије следећих докумената:

* Образац 1 (опис проjекта);
* Образац 2 (спецификациjа трошкова проjекта);
* решење о регистрациjи правног лица или предузетника;
* дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма;
* кратке биографиjе кључних учесника проjекта (наjвише 3 учесника);
* оверена изjава jавног гласила или jавних гласила у коjима ће програмски садржаjи бити емитовани (обавезно само за правна лица и предузетнике регистроване за продукциjу телевизиjског и радиjског програма);
* доказ о уплати Републичке административне таксе од 240,00 динара на рачун 840-742221843-57, позив на броj 97 50-016, намена Тарифни броj 1 (Закон о републичким административним таксама („Сл.гласник РС“, бр. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06,47/07и 70/11).

III

Основни критериjуми за оцењивање проjеката су:

* значаj проjекта за остваривање права на jавно информисање;
* допринос разноликости медиjских садржаjа и плурализму идеjа и вредности;
* валидна аргументациjа проjекта;
* адекватна спецификациjа буџета усклађена и образложена са становишта планираних проjектних активности;
* одрживост проjекта.

Посебни критеријуми за оцењивање пројеката су:

* значај пројекта за унапређење информисања на српском језику;
* допринос очувању и развоју српског националног и културног идентитета и језика;
* информисање и унапређење положаjа и равноправности свих сегмената друштва(информисање и едукациjадеце и младих, економски и социјално угрожених друштвених групаитд.);
* радно ангажовање високообразованих новинара и других медиjских стручњака.

IV

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише 80% вредности пројекта. Максимални износ тражених средстава је 1.000.000,00 динара.
Уколико је учесник конкурса за предложени пројекат у истој календарској години добио средства из буџета Републике Србије, Аутономне Покрајине Војводине или локалне самоуправе са територије Републике Србије, може поднети захтев за суфинансирање највише 40% његове вредности.

V

Конкурс ће траjати 30 дана од дана обjављивања у дневном листу „Политика“, а биће обjављен и на интернет страници Министарства.

Приjаве се подносе у 4 примерка на адресу: Министарство културе, информисања и информационог друштва, 11000 Београд, Влаjковићева 3, за Конкурс у области jавног информисања припадника српског народа у земљама региона..

Корисник средстава је дужан да пројекат реализује до 31.12.2012. године

Напомена: Образац 1 и Образац 2 подносе се у 4 примерка, а остала обавезна документација у 1 примерку.

Решење о суфинансирању пројеката по расписаном конкурсу биће обjављенона интернет страници Министарства www.kultura.gov.rs, и достављено свим учесницима конкурса.

Додатне информациjе се могу добити на телефон 011/3398-671


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси