Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Годишња награда УНИЦЕФ-а за медијско извештавање о деци и дечијим правима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

12. 09. 2011.

Годишња награда УНИЦЕФ-а за медијско извештавање о деци и дечијим правима

Канцеларија УНИЦЕФ-а у Србији расписала је конкурс за годишњу награду за медијско извештавање о деци и дечијим правима, са фокусом на промовисање социјализације угрожене деце у Србији.

Циљ награде је да се подстакне квалитетно и етичко извештавање у штампаним и електронским медијима на тему деце и дечијих права у Србији.

Награде се додељују за најбољи прилог објављен на телевизији, радију и у штампаним медијима на територији Републике Србије у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2011. године.

Награде ће бити додељене 21. новембра 2011. године.

Контакт особа:
Мила Гавриловић
063/408-122
gavrilovic@mc.rs

Пријаву слати на:
Медија центар, Теразије 3/I, 11000 Београд,
са назнаком „За УНИЦЕФ конкурс“

Рок за пријављивање радова је 5. новембар 2011. године. Пријава се доставља поштом, електронски или лично

Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари без обзира на њихов формални статус, уколико је текст/прилог којим конкуришу објављен/емитован у медијима на територији Републике Србије у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2011. године.

Сваки учесник на конкурсу може да конкурише само са једним радом.

У случају да је кандидатура израз тимског рада, група аутора сматраће се једним кандидатом.
Радови треба да буду продукција одређене медијске куће без комерцијалног спонзорства.

Жири ће разматрати кандидатуре на основу промовисања дечијих права и општих новинарских критеријуме, укључујући истраживачки рад, стил писања, утицај, јавну корист, етичност, оригиналност, иновативност и креативност, као и да ли се материјал може сматрати иницијатором позитивних промена у друштву.

За учешће на конкурсу потребно је попунити пријаву и послати је уз текст или аудио-визуелни приказ (аудио или видео касета, CD или DVD) са потврдом медијске куће о времену и месту објављивања/емитовања датог прилога на адресу:
Медија центар, Теразије 3/I, 11000 Београд, са назнаком „За УНIЦЕФ конкурс“

Радио новинари извештај треба да доставе на CD-у у mp3 формату. CD треба да буде јасно обележен, са именом, адресом и телефоном кандидата, као и назнаком дужине трајања прилога.

Телевизијски новинари треба да доставе DVD са ТВ прилогом/емисијом. DVD треба да буде јасно обележен, са именом, адресом и телефоном кандидата, као и назнаком дужине трајања прилога/емисије.

Онлajн новинари треба да доставе CD са текстом у оригиналном HTML формату и/или Iнтернет адресу на којој се може погледати материјал (непромењен) намењен за Конкурс. Уредник/ца треба да верификује да је материјал био објављен на Iнтернет сајту.

Пријаву за конкурс можете преузети овде.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси