Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Интерактивни курс за новинаре “European Journalism in the Digital Age: Rights and Risks”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

08. 03. 2017.

Извор: SHARE Фондација

Интерактивни курс за новинаре “European Journalism in the Digital Age: Rights and Risks”

SHARE Фондација са Центром за медије, информације и друштво Централно-европског универзитета(CEU) у Будимпешти организује интерактивни курс “European Journalism in the Digital Age: Rights and Risks”. Тренинг комбинује офлајн и онлајн приступ, а намењен је новинарима, медијским правницима и активистима из региона.

Неке од тема које се обрађују на курсу су приступ информацијама од јавног значаја, повреда части и угледа, извештавање о приватном животу, узбуњивање и “leaks”, као и дигитална безбедност и физичка сигурност.

Курс је бесплатан за све полазнике који буду прихваћени.

Рок за подношење пријава је 31. март у 17 сати по средњеевропском времену(CET), а све информације о силабусу курса, предавачима (Дин Старкмен, истраживачки новинар, добитник Пулицерове награде и познати медијски критичар; Џилијан Филипс, директорка правног тима листа Гардијан; Nani Jansen Reventlov, међународно призната адвокатица која се бави људским правима и слободом изражавања; програмски директор SHARE Фондације Ђорђе Кривокапић) и пријављивању доступне су на сајту CEU: https://cmds.ceu.edu/european-journalism-digital-age-legal-and-practical-boot-camp-journalists-activists-and-lawyers

За додатне информације можете се обратити Бојану Перкову изSHARE Фондације, асистенту предавача на курсу на мејл bojanperkov@sharedefense.org.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси