Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за суфинансирање часописа од посебног значаја за културу и уметност у Војводини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

12. 02. 2010.

Конкурс за суфинансирање часописа од посебног значаја за културу и уметност у Војводини

Покрајински секретаријат за културу расписао је Конкурс за суфинансирање часописа који су од посебног значаја за развој културе и уметности у Аутономној Покрајини Војводини у 2010. години.

Покрајински секретаријат за културу суфинансираће часописе који су од посебног значаја за развој културе и уметности у  Војводини из средства утврђених Покрајинском скупштинском одлуком о буџету АП Војводине за 2010. годину у укупном износу од 3.650.000,00 динара (по класификацији корисника: 600.000,00 динара – текуће субвенције приватним предузећима, 750.000,00 – текући трансфери осталим нивоима власти, 800.000,00 – остале текуће дотације и трансфери и 1.500.000,00 динара - дотације осталим непрофитним организацијама), и то:

- часописе за културу, књижевност и уметност, часописе за омладину и часописе за децу који излазе у штампаној и електронској форми на српском језику;
- часописе за културу, књижевност и уметност, часописе за омладину и часописе за децу који излазе у штампаној и електронској форми на језицима националних мањина и етничких заједница у АП Војводини, ради остваривања права националних мањина и етничких заједница у неговању сопствене културе и идентитета;
- часописе за културу, књижевност и уметност, часописе за омладину и часописе за децу који излазе у штампаној и електронској форми на два или више језика ради подстицања међусобног упознавања култура.

УСЛОВИ КОНКУРСА И НАЧИН АПЛИЦИРАЊА


1. Право учешћа на Конкурсу имају издавачи и друга правна лица са територије АП Војводине која се баве издавачком делатношћу.

2. Пријаве се подносе у два примерка, са две изјаве оверене и потписане од стране овлашћеног лица подносиоца пријаве, искључиво на конкурсним обрасцима Покрајинског секретаријата за културу - обрзац Пријаве за суфинансирање објављивања часописа.

3. Пријава за суфинансирање објављивања часописа може се преузети у Покрајинском секретаријату за културу (зграда Владе АП Војводине, трећи спрат, соба 20) или на веб адреси Секретаријата: www.kultura.vojvodina.gov.rs

4. Уз пријаву се обавезно подноси:
фотокопија Потврде о регистрацији подносиоца пријаве код надлежног органа;
фотокопија Потврде о пореском идентификационом броју;
Званичан доказ о овереном рачуну у банци.

5. Уз пријаву на Конкурс треба доставити и последњи објављени број часописа или адресу веб сите-а, ако је часопис у електронској форми, или рукпис, уколико је реч о првом броју часописа, као и критичке прилоге о часопису који су објављени у средствима јавног информисања.

6. Пријаве на Конкурс подносе се од 1. до 15. фебруара 2010. године Покрајинском секретаријату за културу, Булевар Михајла Пупина 16, 21108 Нови Сад, са назнаком: „Конкурс за суфинансирање часописа". Пријаве на конкурс се подносе на српском језику или на језику националне мањине који је у службеној употреби у АП Војводини.

7. Неће се узимати у разматрање пријаве достављене после наведеног рока, пријаве са непотпуном документацијом, пријаве упућене факсом или имејлом, као и пријаве оних корисника који нису поднели извештај о реализацији средстава одобрених претходних година за суфинансирање часописа.

8. Резултати Конкурса биће објављени на веб-адреси Покрајинског секретаријата за културу: www.kultura.vojvodina.gov.rs. Секретаријат ће све подносиоце пријава о резултатима Конкурса обавестити писмено.

9. Решење о додели средстава по Конкурсу доноси покрајински секретар за културу, уз претходно прибављено мишљење Комисије за суфинансирање часописа. Решење покрајинског секретара је коначно.

10. Право учешћа на овом конкурсу немају часописи које издају установе културе из члана 2. став 2. Закона о делатностима од општег интереса у области културе, тј. индиректни корисници покрајинског буџета.

11. Све информације о Конкурсу могу се добити и путем телефона 021/487-46-20.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси