Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  БОШ: Позив за подношење предлога пројеката у оквиру Програма подршке цивилном друштву и медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

26. 12. 2016.

БОШ: Позив за подношење предлога пројеката у оквиру Програма подршке цивилном друштву и медијима

Београдска отворена школа (БОШ) објавила је Позив за подношење предлога пројеката у оквиру Програма подршке цивилном друштву и медијима у области европских интеграција.

Програм ће бити реализован у оквиру пројекта „Цивилно друштво за унапређење приступања Србије Европској унији“.  

Рок за подношење пријава је недеља, 22. јануар 2017. године до 23 сата и 59 минута.

Програм траје три године, од октобра 2016. до октобра 2019. године, и обухвата две програмске активности:

1. Подршка пројектима и партнерским организацијама цивилног друштва и медијима;

2. Јачање капацитета и програм умрежавања.

Подршка пројектима и партнерским организацијама цивилног друштва и медијима подразумева доделу финансијских средстава за најмање 15 организација цивилног друштва и медија и реализује се кроз институционалну подршку (за најмање 5 ОЦД и медија) и подршку пројектима (за најмање 5 пројеката ОЦД и 5 медија).

Укупан буџет за реализацију финансијске подршке у првој години износи 2.500.000 СЕК, што је приближно 250.000 евра. 

"Стабилност демократских институција, владавина права и поштовање људских и мањинских права су незамисливи без активног учешћа цивилног друштва у креирању јавних политика и слободних медија који информишу грађане и подстичу критичко мишљење. Цивилно друштво и медији су препознати као покретачи промена, кључни актери демократског развоја и директни корисници овог Програма", навео је БОШ.

Програм је посвећен јачању организација цивилног друштва и медија, као актера који су у стању да процес европских интеграција приближе грађанима, објасне значај друштвених промена и допринесу укључивању грађана у процесе доношења одлука.

Кроз овај Програм биће пружена подршка организацијама цивилног друштва и медијима који обезбеђују да интереси локалних заједница буду на задовољавајући начин представљени у процесима демократског развоја и приступања Србије ЕУ.

Све информације о Програму, као и неопходна документа за подношење пројеката налазе се на интернет презентацији transformator.bos.rs.

Пројекат „Цивилно друштво за унапређење приступања Србије Европској унији“ спроводи Београдска отворена школа уз подршку Шведске. Пројекат има за циљ допринос европским интеграцијама и демократском развоју у Србији јачањем улоге цивилног друштва и медија. Контролна и корективна улога организација цивилног друштва и медија је услов за успостављање и јачање принципа владавине права и заштите људских права који стоје у основи процеса евроинтеграција.

Више о пројекту погледајте на transformator.bos.rs/ o-projektu.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси