Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за суфинансирање пројеката електронских медија на Косову и Метохији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

15. 09. 2009.

Конкурс за суфинансирање пројеката електронских медија на Косову и Метохији


                                                       РЕПУБЛИКА СРБИЈА             
                                                 МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ


                                      
   Сектор за медије

на основу Члана 21. Закона о министарствима (»Службени гласник РС«, бр. 65/08) и Закона о буџету Републике Србије за 2009. годину (“Службени гласник РС”,број 102/08 и 31/09), расписује

    КОНКУРС

за суфинансирање пројеката/програма електронских медија са седиштем на Косову и Метохији

1
       
Предмет конкурса је суфинансирање производње програмских садржаја електронских јавних гласила у Републици Србији значајних за остваривање јавног интереса.

Циљ конкурса је: Очување српског националног и културног идентитета и језика, остваривање права грађана на јавно информисање; развој медијског плурализма; подстицај медијског стваралаштва у области културе, науке и образовања.

Општи критеријуми за оцењивање пројеката су:

● значај пројекта за остваривање права на јавно информисање;

● валидна аргументација пројекта;

● адекватна спецификација буџета усклађена и образложена са становишта планираних пројектних активности;

● одрживост пројекта.

2

Општи услови конкурса: Право учешћа на конкурсу имају оснивачи електронских јавних гласила са седиштем на Косову и Метохији, као и правна лица регистрована за продукцију телевизијског и радијског програма са седиштем на Косову и Метохији. Предложени пројекат се мора реализовати преко јавног гласила.

Сваки предлагач може конкурисати само са једним пројектом. Предлагачи не могу конкурисати са истим пројектом са којим су већ учествовали на конкурсу Министарства културе.

Максимални износ тражених средстава за реализацију пројекта износи 1.000.000,00 динара. Министарство културе покрива до 80% укупне вредности пројекта.

Додељена буџетска средства морају бити утрошена до краја марта 2010. године.

У буџету Министарства културе за намену овог конкурса опредељено је 8.000.000,00 динара.

3

Пријаве на конкурс подносе се на обрасцима који се могу добити у Министарству културе или преузети са сајта Министарства културе, на страници Конкурси и страници Конкурс у области медија, Сектора за медије: http://www.kultura.sr.gov.yu/?jez=&p=35


Обавезна документација:

● образац 1 (опис пројекта);

● образац 2 (спецификација трошкова пројекта);

● документ о правном статусу (дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма, решење о регистрацији);

● биланс стања и биланс успеха из претходне пословне године;

● кратке биографије кључних учесника пројекта (највише 3 учесника);

● оверена изјава јавног гласила или јавних гласила у којима ће програмски садржаји бити емитовани (обавезно само за правна лица регистрована за продукцију телевизијског и радијског програма);

● доказ о уплати Републицке административне таксе од 150,00 динара на рацун 840-742221-843-57, позив на број 97 50-016, намена

● Тарифни број 1 (Закон о републичким административним таксама Сл.гласник РС, бр. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06 и 47/07).

● Пријаве се подносе у 5 штампаних примерака и електронском облику (дискета или ЦД) на адресу: Министарство културе, Влајковићева 3, 11000 Београд , са назнаком за Конкурс у области информисања.

Додатне информације се могу добити на телефон 011/3398-899.

4

Конкурсна комисија ће разматрати пристигле предлоге пројеката на основу наведених критеријума и утврдити предлог за суфинансирање пројеката. Коначну одлуку о додели средстава доноси министар. Резултати конкурса бице објављени на интернет страници Министарства културе.

Конкурс је отворен даном објављивања на сајту Министарства културе, 01.09.2009. године, и траје закљуцно са 25.09.2009.године. Резултати ће бити објављени најкасније до 15.10.2009. године.

Неблаговремене пријаве и непотпуна документација неће бити узети у разматрање.

© 2009 Министарство културе Републике Србије, Влајковићева 3, Београд, Тел/факс: +381 11 303 21 12



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси