Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  БИРН: Пријавите се на заједничко новинарско путовање са колегама са Косова*
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

11. 10. 2024.

Извор: БИРН/УНС

БИРН: Пријавите се на заједничко новинарско путовање са колегама са Косова*

БИРН Србија и Internews Косово* по други пут организују заједничко путовање новинара (оба пола) из свих заједница с циљем међукултурне и међуетничке сарадње, као и упознавања са изворима информисања у Београду, Новом Саду, Врању/Бујановцу, Приштини, Пећи и Митровици.

Када?

Путовање траје 6 дана: од 3. до 8. новембра 2024.

Пријаве је потребно послати најкасније до 23. октобра 2024.

Циљ програма:

Ова турнеја има за циљ да побољша разумевање новинара о политичким и културним питањима у региону, са посебним фокусом на промовисање професионалних стандарда, дијалога, плурализма и међуетничких односа.

Ко може да се пријави?

Новинари који тренутно раде у медијима или искусни фриленс новинари из централне Србије и Косова*, а који желе ово путовање да искористе за лични професионални развој, али и да допринесу повезивању ове две заједнице у свом будућем новинарском раду. Укупно ће бити одабрано шест новинара који ће учествовати у програму.

Шта је укључено у програм?

Путовање је планирано као шестодневни караван у оквиру кога ћемо посетити јавне институције, невладине организације, медије и споменике културне баштине у централној Србији и на Косову*. Новинаре ће пратити БИРН Србија и Internews Косово*, организације са дугогодишњим искуством у новинарском извештавању.

Поред тога, током програма ће бити организовани састанци са представницима међународних институција и интерактивне активности.

Када?

Путовање ће се реализовати од 3. до 8. новембра 2024. године 

Трошкови

Организатор покрива све трошкове пута, смештаја, исхране и улазница за културне институције и/или догађаје. У току посете биће организован симултани превод (српски и албански језик).

Заинтересовани новинари могу се пријавити попуњавањем овог формулара.

Крањи рок за пријаву је среда 23. октобар 2024.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси