Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Отворени конкурси за информисање и медије у оквиру програма Креативна Европа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

07. 02. 2023.

Аутор: УНС/ Креативна Европа Извор: УНС/ Креативна Европа

Отворени конкурси за информисање и медије у оквиру програма Креативна Европа

У оквиру програма Креативна Европа расписана су три конкурса за суфинансирање пројеката за развој медијских партнерстава и медијске писмености. Рок за пријаву на конкурсе за развој медијских партнерстава у домену сарадње и плурализма је 27. април, док се пројекти за медијску писменост могу послати до 30. марта.

Програми су намењени реализацији пројеката који доприносе одрживости организација и запошљавању медијских професионалаца, као и оних који подразумевају развој вештина и успостављање прекограничне сарадње. Подршка је намењена и пројектима који су значајни за демократију и друштвену партиципацију, као и за развој дигиталне и медијске писмености.

У оквиру програма ”Медијска партнерства – плурализам” биће реализовани пројекти организација цивилног друштва у пољу информисања и медија, чији рад је од посебног значаја за демократију и друштвену партиципацију. 

Конкурс „Медијска писменост“ има за циљ развој критичког размишљања код публике и размену знања о политикама и праксама медијске писмености.

На ова два конкурса се могу пријавити све организације које су активне у пољу информисања и медија. Конкурси  ”Медијска партнерства – плурализам”  и „Медијска писменост“  су отворени за јавни, цивилни и приватни сектор у пољу информисања и медија. Физичка лица не могу бити подносиоци конкурсних пријава, изузев самозапослених лица.

Пројекти везани за структурне и технолошке променаме у информисању биће подржани у оквиру програма  ”Медијска партнерства - сарадње”.

На овај конкурс се могу пријавити пројекти са максималним трајањем од 24 месеци, који окупљају минимум три организације и минимум три различите земље које учествују у програму Креативна Европа.

Сви који су заинтересовани ће више информација о програму моћи да добију на инфо данима које Деск Креативна Европа организује 13. и 14. фебруара, са почетком у 11 сати.

Смернице и услови за конкурисање и финансијски оквир припреме пројеката биће представљени првог инфо дана. Присутни ће тада моћи да чују и неколико практичних савета за развој пројектних идеја.

Другог дана биће одржано предавање „Дигитална и медијска писменост - знања и вештине за ново доба“, редовне професорке ФДУ др Ане Мартиноли. Након овог предавања биће представљен пројекат ”Scale up Media Coach” Института за медије и различитости – Западни Балкан, који је подржан на прошлогодишњем Конкурсу за пројекте медијске писмености. 

Представници медија, новинарских и медијских удружења, као и свих организација у области информисања и медија који желе да присуствују инфо дану треба да попуне кратку пријаву.

Више информација о конкурсима инфо данима и конкурсима доступно је на сајту Креативне Европе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси