Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Позив за нову генерацију Крокодилових новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

19. 05. 2022.

Аутор: Фестивал Крокодил Извор: Фестивал Крокодил

Позив за нову генерацију Крокодилових новинара

Ако имаш између 18 и 30 година, писац/списатељица, новинар/ка, блогер/ка, студент/киња си или једноставно волиш да читаш књиге и пишеш а желиш да будеш део једног од највећих књижевних фестивал у региону, фестивала КРОКОДИЛ, онда пошаљи своју пријаву до 30. маја на office@krokodil.rs која ће садржати кратку биографију и мотивационо писмо.

Петнаест изабраних КРОКОДИЛових Новинара на дан ће проћи кроз новинарску школу која ће се одржавати свакодневно од 5. до 12. јуна а коју ће водити неки од професионалаца из водећих медијских кућа у Србији. Након школе КРОКОДИЛови новинари на дан имаће прилику да прођу кроз менторисану праксу припреме високо квалитетног медијског садржаја за КРОКОДИЛов портал као и друге традиционалне медије. Ако ти је жеља да интервјуишеш неке од највећих књижевних звезда данас онда је ово твоја прилика!

Новинар на дан је већ установљена и популарна КРОКОДИЛова платформа која је произвела три генерација младих новинара, као и више од 70 објављених интервјуа, репортажа и истраживачких прича у периоду од 2019. године па све до данас.

Новинар на дан - Новинари против расизма представља специјално издање програма које ће бити реализовано у оквиру фестивала КРОКОДИЛ 2022. Петнаест изабраних КРОКОДИЛових Новинара на дан проћи ће кроз једнонедељни тренинг чији ће фокус бити на медијској и информативној писмености, бољој репрезентацији мањинских група у медијима и на борби против дезинформација у медијима.

Циљ овогодишњег четворомесечног програма јесте укључивање будућих младих новинара у питања друштвених, политичких и културних изазова на подручју Западног Балкана те охрабривање у борби против стереотипа и предрасуда који су формирани услед лоше праксе у медијима, проузроковане доминацијом таблоидног и прорежимског извештавања. Студенти ће добити шансу да за неке од водећих медијских кућа у Србији извештавају о мањинским групама, основним људским правима, етничким и религијским односима, као и о сексуалној и родној равноправности а кроз припрему писаних интервјуа, репортажа и истраживачких прича, видео интервјуа, подкаст емисија и фото-репортажа са овогодишњег фестивала КРОКОДИЛ. У склопу програма биће објављен и буклет са више од 80 интервјуа и других новинарских садржаја који су писали учесници пројекта. Различитост у медијима биће представљена кроз тематске садржаје који ће имати фокус на културну различитост, родну равноправност те ЛГБТQ+ и етничке различитости те на њихову репрезентацију у медијима.

XИВ Фестивал КРОКОДИЛ носи назив Година магијског мишљења и одржаће се од 17. до 19. јуна у Београду и 23. и 24. јуна у Новом Саду. Учествују: Маргарет Атвуд – Асја Бакић – Corax–  Ана Ћурчин – Борис Дежуловић – Илија Ђуровић – Ана Марија Грбић – Ариана Харвикс – Мирјана Карановић – Марчело – Душан Петричић – Јасминка Петровић/Раша Андрић – Хана Селимовић – Раде Шербеџија – Тена Штивичић – Александар Шурбатовић и многи други. Интервјуи: Мима Симић и Дашко Милиновић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси