Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Конкурс за новинарску стипендију 'Jiri Dienstbier Journalism Fellowship'
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

10. 05. 2017.

Извор: www.slobodnaevropa.org

Конкурс за новинарску стипендију 'Jiri Dienstbier Journalism Fellowship'

Радио Слободна Европа (РСЕ) отвара конкурс за новинарску стипендију "Jiri Dienstbier Journalism Fellowship" за 2017-2018. годину.

Намјера ове стипендије је да помогне новинарима из земаља Западног Балкана да унаприједе своју професију уз подршку медијског плурализма и независности.

Ова престижна стипендија заједничка је иницијатива Министарства иностраних послова Чешке Републике и Радија Слободна Европа, инспирисана Dienstbier-овим доприносом новинарству, иностраној политици и људским правима.

Намијењена је и да унаприједи легат Радија Слободна Европа – промовисање праведнијих и отворенијих друштава посредством новинарства.

Одабрани стипендисти ће бити распоређени у неком од дописништава Балканског сервиса Радија Слободна Европа, а потом и у централној редакцији у Прагу гдје ће учити од искусних професионалаца. Програм обуке помаже стипендистима у учењу и савладавању најсавременијих мултимедијалних вјештина, док их укључује и у дневне уредничке дискусије које информишу о професионалном и независном новинарству.

У разматрање се узимају и пријаве новинара из Босне и Херцеговине, Косова, Македоније, Црне Горе и Србије.

Стипендија траје од 1. новембра/студеног 2017. до 30. јуна/липња 2018.

Попуњене пријаве морају бити написане на енглеском језику и послане на мејл адресу jiridienstbierfellowship@rferl.org до 06.00 сати по Централноевропском времену 31. маја/свибња 2017.

Одабрани стипендисти биће информисани до 30. јуна/липња 2017. године.

Пријаву за стипендију можете преузети овдје.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси