Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  БИРН-ова Школа истраживачког новинарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

03. 07. 2012.

БИРН-ова Школа истраживачког новинарства

Стипендије за новинаре са Балкана

БИРН – Балканска истраживачка регионална мрежа организује школу истраживачког новинарства, у Маврову, Македонији од 19. до 25. августа 2012. године.

На трећој школи истраживачког новинарства предавања ће држати водећи светски новинари попут Sheila Coronel – шеф центра за истраживачко новинарство и професор при Колумбија Универзитету (Columbia University), Mark Schoofs -  добитник две Пулицер награде и професор на Јејл универзитету (Yale University), Paul Lewis -  уредник истраживачких пројеката листа Гуардиан који је проглашен за новинара године и многи други.  Све тренере можете пронаћи на сајту школе

За 20 новинара са Балкана обезбеђена је пуна стипендија, која покрива трошкове предавања, смештаја, свих оброка,  књигу Digging Deeper и трошкове превоза у износу од 100 евра.  

Сви учесници, подељени у групе, ће током школе радити на идеји за истраживачку причу. Најбоље идеје ће добити финансијска средства за истраживање. 

Ове године школа ће бити организована у Маврову, хотелу Радика, који се налази на Мавровском језеру у Македонији.  

Пријава је отворена до 1. августа 2012. 

Виђе информација о пријављивању и школи можете видети на линку: http://www.balkaninsight.com/en/birn-summer-school/birn-summer-school-2012-enrolment-2012

Школа за новинаре реализована је уз помоћ Open Society Institute из Лондона, Konrad Adenauer Stiftung, ОЕБС мисија на Косову и Македонији и Америчке амбасаде у Скопљу. 

Контакт особа: 
Јелена Ћосић
BIRN Summer School
Project Coordinator
jelena.cosic@birn.eu.com
http://www.balkaninsight.com/bss
+381 11 6 5555 99
+381 65 87 26 355
www.twitter.com/#!/BIRNschool
www.facebook.com/#!/birnsummerschool

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси