Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  До 16. септембра конкурс Повереника за заштиту равноправности за годишњу медијску награду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

03. 09. 2024.

Аутор: Бета Извор: Н1

До 16. септембра конкурс Повереника за заштиту равноправности за годишњу медијску награду

Институција Повереника за заштиту равноправности позвала је медије да до 16. септембра учествују на годишњем конкурсу за најбоље текстове и прилоге на тему борбе против дискриминације и промовисања равноправности и толеранције.

Циљ конкурса, организованог поводом 16. новембра, Међународног дана толеранције, медијско промовисање вредности попут равноправности, толеранције, затим сузбијање предрасуда и стереотипа према мањинским, маргинализованим и угроженим групама, као и подизање видљивости институције Повереника.

Право на учешће на конкурсу имају новинари свих штампаних и електронских, локалних и националних медија регистрованих у Србији, који су објавили текстове/прилоге на тему конкурса, у периоду од 15. септембра 2023. до 15. септембра ове године.

Из исте медијске куће може да учествује више новинара, али само са по једним прилогом/текстом а право учешће немају новинари који су награђивани претходне две године на том конкурсу.

„Критеријуми на основу којих ће се оцењивати су: препознавање феномена дискриминације, допринос смањивању стереотипа и предрасуда, афирмативно извештавање, промовисање равноправности и употреба родно осетљивог језика“, саопштено је из институције повереника за заштиту равноправности.

Заинтересовани могу послати текстове и медијске прилоге на адресу повереник@равноправност.гов.рс а пријаве треба да садрже и краћу биографију са контактима аутора.

„Формат пријаве: за радио и телевизију – линк са емитованим прилогом, за штампане и интернет медије – линк или објављен текст у ПДФ формату“, стоји у позиву.

Награде се додељују у три категорије, и то прва, друга и трећа за радијски или ТВ прилог (до три минута) или репортажу (до 30 минута), за текст из дневне или недељне штампе/новина и у категорији онлајн медији/портали видео или текстуална форма.

Стручни жири чине претходни добитници и добитнице првих награда у све три категорије, и представници Повереника за заштиту равноправности и Одељења за медије Мисије ОЕБС-а у Србији.

Најбољи медијски прилози и имена аутора и ауторки биће проглашени на конференцији 16. новембра на Међународни дан толеранције, а потом ће бити објављени на сајту и Фејсбук страници Повереника за заштиту равноправности и Мисије ОЕБС-а у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси