Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Фестивал менталног здравља: Отворен наградни конкурс за етичко извештавање о родно заснованом насиљу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

19. 11. 2021.

Извор: Цензоловка

Фестивал менталног здравља: Отворен наградни конкурс за етичко извештавање о родно заснованом насиљу

На Фестивалу менталног здравља ове године ће први пут бити додељене награде новинарима и новинаркама за етичко извештавање о родно заснованом насиљу. Конкурс је отворен до 30. новембра.

С циљем да се подстакне „унапређење медијског праћења тема важних за добробит и ментално здравље становништва”, ове године ће на Фестивалу менталног здравља први пут бити додељене награде новинарима и новинаркама за етичко извештавање о тој теми.

„Медији имају значајну улогу у формирању и подизању друштвене свести о проблемима менталног здравља кроз начин извештавања о њима”, наводе организатори и додају да ће овогодишња награда бити додељена за етичко извештавање о родно заснованом насиљу.

Они објашњавају да медијско извештавање о насиљу без сензационализма и у складу са етичким кодексом, може значајно да допринесе адекватном информисању и едуковању становништва о овом феномену, те позивају новинаре и новинарке који су извештавали о физичком, психичком или сексуалном насиљу да се пријаве на наградни конкурс.

У условима се наводи да радови морају бити објављени у штампаним, електронским или онлајн медијима од националног, регионалног и локалног значаја, у периоду од 1. јануара 2021. године до датума истека конкурса. Право учешћа на конкурсу имају сви новинари и новинарке, који живе и раде на територији Србије.

Свака пријава треба да садржи:

Основне податке аутора/ауторке (име и презиме, контакт телефон, е-маил адресу, неколико реченица о професионалном искуству аутора/ауторке),

Основне информације о раду (категорију рада, назив рада, датум објаве, информацију где је објављен рад, медијску кућу и линк ка објављеном раду; аутори и ауторке радова који су објављени само у штампаним медијима, могу да пошаљу скенирани рад у пдф формату)

Пријаве се могу послати до 30. новембра, а награде ће бити додељене у децембру 2021. године.

Више информација у позиву Фестивала менталног здравља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси