Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Telly Awards: Новинарка Данаса део награђеног тима (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2020.

Извор: Данас

Сребрно признање за видео пројекат „Croatia works“ у којем је учествовала наша колегиница Селена Косорић

Telly Awards: Новинарка Данаса део награђеног тима (ВИДЕО)

Видео пројекат „Croatia works“ настао прошле године у оквиру студијског програма у Загребу под покровитељством Универзитета у Мисисипију освојио је сребрну награду Telly Awards у категорији „Non-broadcast – student“. Новинарка Данаса Селена Косорић била је део тима овог пројекта.

Видео је настао у оквиру двонедељне радионице “Disrupt the News” које су водиле су професорке Debora Wenger и Iveta Imre с Универзитета Мисисипи, у сарадњи с професорком из Загреба Теном Перишин, и уз подршку екипе Телевизије Студент те Амбасаде САД-а у Загребу.

Радионица није окупила само студенте новинарства с Факултета политичких наука, већ и студенте, наставнике, али и већ запослене и професионалне новинаре из држава из региона – Словеније, Србије, Косова и Северне Македоније.

Главне теме радионице о којима су полазници извештавали су услови рада у Хрватској, одлазак младих, кретања радне снаге унутар регије, те запошљавања странаца. Како је циљ пројекта – иновативни приступ у мултимедијском и ТВ приповедању, у свом извештавању покушали су да се одмакну од традиционалног, експериментирајући с новим формама користећи  предности дигиталне технологије.

CROATIA WORKS – TV Show from TV Student FPZG on Vimeo.

Признање Telly Awards установљено је још 1979. Године за достигнућа у видео продукцији. Сваке године за ову награду аплицира више од 12.000 радова из више од 50 земаља са пет континената.

Ове године међу златним добитницима овог признања, у више категорија, су и Sony Music, Parizan, HBO Latin America, ESPN FILMS, BBC, iHeart Media, Narratively Creative, Warner Bros, Disney…

Списак свих добитника доступан је на сајту www.tellyawards.com/winners.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси