Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Плакати с лицима ријалити звезда залепљени на Министарство културе Србије, Владу и РЕМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Плакати с лицима ријалити звезда залепљени на Министарство културе Србије, Владу и РЕМ

Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) је вечерас саопштило да су његови активисти у Београду на зграде Владе Србије, Министарства културе и РЕМ-а налепили плакате „Министарство за ријалити програме“ и „Савет за озонирање“.

На тим плакатима су лицима „звезда“ ријалити програма замењена лица личности из српске културе.

Удружење је саопштило да је тиме хтело да покаже „однос који пре свега Министарство културе, али и Влада, имају према култури, јавном интересу, али и Уставу и закону“.

„Такође, РЕМ (Регулаторно тело за електронске медије) до сада ниједном није адекватно санкционисао бројна кршења закона попут туча, пребијања, злостављања жена и говора мржње“, навело је УЗУЗ.

РЕМ је, стоји у саопштењу, „посебно био благонаклон према злоупотребама националних фреквенција кроз промовисања надрилекарства и озонирања од стране власника телевизије ПИНК, не одлучујући о више пријава које смо подносили“.

Удружење је подсетило да је више од 107.000 грађана Србије потписало петицију којом траже ограничавање ријалити ТВ-програма и да су, у оквиру кампање Удружења „У име културе“, 42.852 грађанина званично предложила доношење закона о ограничавању емитовања ријалити програма.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

29.05.

2020.

Mirjana [нерегистровани] у 17:27

Cestitka

Mislim da je ovo vrlo orginalan način iskazivanja protesta protiv šunda i prostakluka . Ministarstvo kulture i informisanja je jedno mrtvo drzavno telo čiji cinovnici primaju debele plate za nonšalantno ponašanje prema ociglednim pojavama.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси