Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александру Аврамовићу награда за достојанство новинарске професије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 05. 2020.

Извор: РТС

Александру Аврамовићу награда за достојанство новинарске професије

Клуб новинара Поморавља овогодишњу награду за допринос развоју новинарства и достојанство новинарске професије доделио је Александру Аврамовићу, политикологу, новинару и продуценту који је највећи део радног века провео у Радио телевизији Београд и Радио телевизији Србије.

Награда која се ранијих година уручивала на Светски дан слободе медија, ове године нешто касније због епидемије коронавируса, састоји се од уникатне повеље и новачног износа.

У одлуци жирија стоји да се "Александар Аврамовић целог живота борио за достојанство новинарства у Србији."

Александар Аврамовић новинарску каријеру започео је у Радијско-новинској установи "Нови пут" у некадашњем Светозареву. Био је стални допсиник Телевизије Београд, а потом и одговорни уредник Радио Светозарева. Током своје богате новинарске каријере био је и на значајним функцијама у Радио телевизији Београд и Радио телевизији Србије.

Још увек је активан на пољу културе,уметности и новинарства.

Аврамовић је примајући награду поручио да Србија има много часних сјајних новинара у свим жанровима, а поготово на пољу културе и уметности где, како  каже, сигурно предњачимо и на просторима бивше Југославије што показују и званична признања, али и шире.

"Дакле достојанство је човек, од достојанства се може побећи или склизнути само у недостојанство. Покушајмо, учинимо све свако колико може у ономе што ради да достојанство остане достојанство. Новинарства без достојанства аутора и онима о којима се пише нема, то је једино што може да нас одржи", ракао је Аврамовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси