Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац прозива новинаре, Глигоријевић: То ради по задатку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2020.

Аутор: Милица Божиновић Извор: Nova.rs

Тасовац прозива новинаре, Глигоријевић: То ради по задатку

Директор Београдске филхармоније и некадашњи министар културе, Иван Тасовац, последњих недеља веома је активан на друштвеној мрежи Твитер, а његове поруке, односно прозивке, упућене су новинарама. Тако се данас на тапету Ивана Тасовца нашла и Јована Глигоријевић, новинарка недељника Време.

Наиме, Тасовац је на Твитеру написао:

“Јована Глигоријевић – уредница недељника Време, нема факултет јер:

а) то није битно.

б) школа јој није ишла од руке.

в) средња школа је довољна да свима држите лекције”.

Глигоријевићева је након ових речи некадашњег министра кратко написала:

“6 дана нисам један једини твит написала. Данас твитнем реда ради, ништа провокативно. Ниоткуда, ето Ивана Тасовца, јер што да не, кад сам већ врећа за ударање”.

Због чега се Иван Тасовац устремио баш на Јовану Глигоријевић, али и друге новинаре које је прозива путем свог Твитер профила, покушали смо да сазнамо управо од њега. Међутим, директор Београдске филхармоније није био расположен за разговор.

“Недеља ми је нерадни дан. Нећу да вам одговорим на питање зато што данас одмарам и не радим”, рекао је он кратко за Nova.rs.

Јована Глигоријевић је у разговору за наш портал истакла да Иван Тасовац недељама уназад прозива независне новинаре, те додала да јој је драго што се нашла на тој листи.

“Ја нисам знала за то, јер ми је мјутован, послали су ми. Али када погледате његове твитове уназад, он иде редом и прозива новинаре. Очигледно је да то ради по задатку. Није се он само на мене намерачио. У тренутку кад сам реаговала на Твитеру то нисам знала. После сам видела да он прозива независне новинаре, тако да је списак бесконачан, и част ми је што сам на њему”, рекла је Глигоријевић.

Осим Јоване Глигоријевић, Тасовац је у својим твитовима са негативном конотацијом поменуо и новинарку и редитељку Јовану Полић, Недима Сејдиновића, Славишу Лекића, Мишу Бркића и друге.

Иначе, Јовани Глигоријевић су недавно преко друштвених мрежа претили смрћу, и била је изложена разним притисцима због свог рада. Председник Србије Александар Вучић, на конференцији за медије одржаној 11. маја у Новом Саду, саопштио је да је ухапшен Д.Г. (41) због сумње да је на друштвеним мрежама претио Глигоријевићевој.

Вучић је у свом обраћању тада позвао све “да не нападају новинаре без обиза шта мислили о њиховом раду, са било које стране”.

По свему судећи, Иван Тасовац није послушао препоруке председника, и поступа супротно његовим директивама, што је очигледно по твитовима које објављује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси