Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Крагујевачке новине изашле после више од два месеца паузе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 05. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Крагујевачке новине изашле после више од два месеца паузе

Крагујевачке новине, једини штампани медиј у Крагујевцу, данас су изашле после више од два месеца паузе због ванредног стања у коме редакција листа није могла нормално да ради.

Директорка Гордана Божић је рекла за агенцију Бета да је кључни разлог за неизлажење новина у време ванредног стања био тај што чланови редакције нису могли да долазе на радно место пошто спадају у ризичне категорије.

Казала је да уредник „Крагујевачких“ Мирослав Јовановић припада старосној доби којој је било забрањено кретање у време ванредног стања, док остали чланови редакције имају хроничне болести.

Божићева је рекла да је скинута блокада рачуна листа, проблем који од јануара тишти „Крагујевачке“, које су морале да пређу на излажење једном у две седмице уместо сваког четвртка.

Она је рекла да су „Крагујевачким“ недавно одобрена средства на конкурсу Министарства културе и информисања за два пројекта и да очекују још један који ће финансирати Европска унија.

Божић каже да ће тиме бити створени услови да новине наставе да излазе петнаестодневно.

„Овај данашњи број смо штампали тако што нам је штампарија изашла у сусрет и то учинила без аванса, али за наредни број који треба да изађе 4. јуна морамо да обезбедимо унапред 40.000 динара колико су трошкови штампања једног броја“, рекла је Божић.

Нови број листа бави се борбом здравствених установа у Крагујевцу против корона вируса и извештавањем крагујевачких новинара и доступности извора информација од јавног значаја у време ванредног стања.

Новинари „Крагујевачких“ су истраживали и како су две највеће установе социјалне заштите у Крагујевцу – Завод за збрињавање одраслих „Мале пчелице“ и Геронтолошки центар успеле да заштите своје кориснике и запослене од уласка корона вируса.

У данашњем броју „Крагујевачки“ објављена су и имена кандидата за одборнике свих девет до сада проглашених листа за локалне изборе 21. јуна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси