Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сатирични твит завршио у НИН-у као изјава Златибора Лончара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 05. 2020.

Аутор: Марија Вучић Извор: Раскрикавање

Сатирични твит завршио у НИН-у као изјава Златибора Лончара

Недељник НИН је у издању од 14. маја „цитирао“ министра здравља Златибора Лончара: „Не разумем ове нападе на Данила, па сваки човек сигурно има неку фотографију на којој одушевљено грли неког певача или спортисту или вођу криминалног клана“. Лончар, међутим, ово није рекао, а његова наводна изјава потиче са сатиричног налога на твитеру.

Главни и одговорни уредник овог недељника Милан Ћулибрк за Раскрикавање каже да је направљена грешка и да ће се због ње извинити читаоцима.

„Изјава“ је објављена на последњој страни, у рубрици „Мисли“, заједно са изјавама других политичара.

Ова Лончарова изјава је, међутим, измишљена и потиче са сатиричног налога на Твитеру „Слободан Милошевић“ од 5. маја.

На самом овом налогу стоји да је реч о пародији и сатири.

Главни и одговорни уредник НИН-а Милан Ћулибрк је за Раскрикавање објаснио да је новинар узео „изјаву“ са Твитера без провере.

„То је нешто што се не ради, нарочито ако покушавате да поштујете професионалне стандарде као што их ми поштујемо. Направљена је неопростива грешка и због тога ћемо се извинити читаоцима“, наводи Ћулибрк за Раскрикавање.

Овај твит је, иначе, написан након КРИК-овог истраживања „Рат балканског подземља: Убиства, везе у полицији и у врху државе“ од 5. маја. У њему је између многих других ствари објављена и фотографија председниковог сина Данила Вучића у друштву човека који се, како пише КРИК, у полицијској бази води као припадник криминалног кавачког клана.

Одмах након објављивања текста уследили су напади на КРИК, што од таблоида, што од политичара владајуће странке, који су тврдили да је једини циљ текста да се Данило Вучић „криминализује“.

У твиту се алудира на то што сам Лончар има заједничку фотографију са криминалцем, односно са бившим вођом земунског клана Душаном Спасојевићем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси