Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Усвојена жалба Гојка Раичевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 05. 2020.

Аутор: Ж.Б. Извор: www.dan.co.me

Усвојена жалба Гојка Раичевића

Уставни суд Црне Горе усвојио је жалбу адвоката Горице Вујисић, која заступа уредника портала ИН4С Гојка Раичевића, и донио одлуку којом се укида рјешење Вишег суда.

Рјешењем Суда за прекршаје у Подгорици од 26. новембра 2015. године Раичевић је оглашен кривим зато што 17. октобра 2015. године, на јавном мјесту, није поступио по наређењу полицајца Миодрага Шебека, запосленог у ЦБ Бијело Поље, који му је издао упозорење да се удаљи са лица мјеста јер су у већем обиму угрожени јавни ред и мир, а затим му издао наређење да напусти лице мјеста, на шта се Раичевић оглушио и није поступио по наређењу полицајца. 

– Имајући у виду разлоге жалбе, Устави суд ће разматрање исте ограничити на питање да ли је кажњавање подносиоца жалбе подразумијевало неправедно мијешање у право право подносиоца на слободу изражавања зајемчену чл. 49. Устава и чл. 10. Европске конвенције за заштиту људских права и основних слобода – наводи се у одлуци Уставног суда.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси