Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Велиша Кадић, репортер „Вечерњих новости“: Радио сам свој посао када су ме привели и напрскали бибер-спрејом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 05. 2020.

Извор: Новости онлајн

Полицајци су Кадића привели и сипали му бибер-спреј у лице само зато што је радио свој новинарски посао, а пустили су га око поноћи уз образложење да је то био неспоразум

Велиша Кадић, репортер „Вечерњих новости“: Радио сам свој посао када су ме привели и напрскали бибер-спрејом

НОВИНАР „Вечерњих новости“ Велиша Кадић пуштен је на слободу после привођења и три сата проведена у полицијској станици у Никшићу.

Полицајци су Кадића привели и сипали му бибер-спреј у лице само зато што је радио свој новинарски посао, а пустили су га око поноћи уз образложење да је то био неспоразум.

- Претходно сам присуствовао нередима, како бих о њима извештавао, а ухапсили су ме после тога, на другом крају града, у близини полицијске станице – прича Кадић непосредно по изласку на слободу.

- Колега фото-репортер „Дана“ и ја смо се нашли у близини марице из које су истрчали полицајци и почели да приводе једног младића. Укључио сам камеру на телефону и снимао, да би полиција кренула на мене, двојица су ме угурала у марицу. Један ми је сипао бибер-спреј у очи и тражио ми да уништим снимке на мобилном. Довели су ме у полицијску станицу, лице ме је страховито пекло, па је дошла и хитна помоћ да ми помогне. Било је ужасно док ми нису ставили облоге.

Кадић каже да је дао изјаву и да су се полицајци током саслушања понашали коректно. Рекли су му да је реч о неспоразуму и грешки.

- Поносан сам што сам био притворен у објекту у коме је и владика Јоаникије и свештеници који су ухапшени на правди Бога, ни криви ни дужни.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси