Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијским пројектима у Крагујевцу 3,2 милиона динара по конкусу Министарства културе и информисања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Медијским пројектима у Крагујевцу 3,2 милиона динара по конкусу Министарства културе и информисања

Министарство културе и информисања суфинансираће шест медијских пројеката у Крагујевцу са 3,2 милиона динара, објављено је данас на сајту тог ресора.

Средства су добила три телевизијска, један радијски и два пројекта у штампаним медијима.

Крагујевачком удружењу „Стаклено звоно“ је за пројекат еколошког е–ТВ магазина „Стаклено звоно“ и продукцију пет емисија које ће се бавити еколокализацијом отпада, одобрено 800.000 динара.

Са 600.000 динара биће суфинансирано Удружење грађана „Милeниум“ за производњу документарног телевизијског филма „Пионири грађанског друштва“ а са 500.000 динара емисије о мигрантима „Србија-нова домовина“, у продукцији Витфилма.

По конкурсу за суфинансирање радијских пројеката одобрено је 400.000 динара за емисије „Сачувајмо децу од порока“ у продукцији Радија 34 из Крагујевца.

Привредно друштво за новинско-издавачку делатност „Јавност“ је на конкурсу у категорији штампаних медија добило 500.000 динара за серијал текстова о породици, браку и потомству под називом „Деца су срећа“.

Том новинско-издавачком предузећу је одобрено још 400.000 динара на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом за пројекат „Без ограничења – инклузија у информисању“.

Одобрена су и средства за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима и унапређивања професионалних и етичких стандарда.

Са по 400.000 динара биће суфинансирани пројекти удружења Шумадијски центар за грађански активизам „Рес публика“ и „Локал преса“ из Крагујевца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси