Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Риха и Радомировић у “Међу нама” о релативизацији догађаја (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2020.

Аутор: Милена Илић Мирковић Извор: Nova.rs

Риха и Радомировић у “Међу нама” о релативизацији догађаја (ВИДЕО)

Колико дуго појам релативизације живи међу нама и јесу ли се грађани навикли на то да живе у опасно замагљеној стварности? На ова питања оговарали су новинарка Антонела Риха и председник Удружења новинара Србије (УНС) Владимир Радомировић у емисији "Међу нама".

Говорећи о релативизацији догађаја у Србији, водитељка емисије “Међу нама” питала је госте да ли је коментар на напад деце председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, који гласи “што би се дизала бука само око његове деце када се нико није бунио ни због напада на децу председника” опасан.

Председник УНС-а Владимир Радомировић је на то одговорио да је опасно сваки пут кад се не осуди неко насиље.

“Имамо и у новинарском свету да неке колеге трпе притиске, чак и претње а да неке друге колеге на то окрећу леђа, игноришу. Када је реч о новинарима који су у провладиним медијима онда овај други, такозвани опозициони блок ћути и обрнуто”, рекао је Радомировић и објаснио:

“Као што би требало да сви новинари осуде претње које долазе из било ког медија, тако би било добро и чини ми се лековито за ову нашу ситуацију да странке осуде сваки позив на вербално или физичко насиље упућен било ком политичару, а нарочито ако је реч о деци, било да је реч о ономе ко је на власти било у опозицији”.

Антонела Риха се на то надовезала рекавши да Радомировићева изјава, иако сматра да је изрекао у најбољој намери, управо звучи као релативизација.

“Ми говоримо о једном конкретном догађају, а то је синоћни напад на породицу Драгана Ђиласа, јер ја никако не могу да разумем да неки хулигани оду близу зграде где живе деца Драгана Ђиласа, скандирају и млате бакљама, и да ми притом знамо да то организује власт”, рекла је Риха.

Она је објаснила да би “јако волела” да, када се говори о насиљу и нападима, фокусира на сваки случај појединачно и осуди сваки случај појединачно.

“Јер кад кажемо сви су нападнути, и новинари, и ови и они, и политичари, онда управо радимо оно што се мени чини да је јако погрешно. Нарочито данас, дан после тог насиља и после потресног сведочења Драгана Ђиласа, да ми причамо “па да, сви они пролазе исто и сви ми на друштвеним мрежама пролазимо неке нападе”, објаснила је она и закључила:

“Не, ово је био конкретан напад на једног опозиционог политичара, чак не ни на њега, него на његову породицу.”

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси