Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРН добитник награде за слободу медија Репортера без граница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 05. 2020.

Извор: Бета

БИРН добитник награде за слободу медија Репортера без граница

Огранак Репортера без граница из Аустрије наградио је регионалну мрежу БИРН за храброст у истраживачком новинарству у Источној и Југоисточној Европи, као и за посвећеност у борби за људска права, демократију и правду за жртве ратних злочина.

БИРН Србија је објавио да је награда додељена и оснивачици и регионалној директорки те мреже до 2018. године Гордани Игрић, за допринос у успостављању БИРН мреже.

"Почаствовани смо овим признањем наших аустријских колега. Награда је стигла у критичном тренутку за наш регион где су медији неретко спутани политичким и пословним интересима као и недостатком ресурса за извештавање, посебно ван граница своје државе", рекла је директорка БИРН мреже Марија Ристић.

Балканска мрежа за истраживачко новинарство БИРН покренута је 2004. године са циљем промоције слободе говора, људских права и демократских вредности.

БИРН има своје огранке у Албанији, Босни и Херцеговини, Косову, Северној Македонији, Румунији и Србији, а обухвата и уредништва у Бугарској, Хрватској, Чешкој, Грчкој, Мађарској, Молдавији, Црној Гори, Пољској, Словачкој и Украјини.

Награда за слободу медија аустријског огранка репортера без граница "The Press Freedom Award – A Signal for Europe", додељује се сваке године водећој невладиној и непрофитној организацији која штити права на слободу и информисање.

Сврха тог признања је очување независног и плуралистичког новинарства и заштита медијских радника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси