Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бесомучна хајка на „Подринске“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 05. 2020.

Аутор: Д.Е. Извор: Данас

Поводом Светског дана медија

Бесомучна хајка на „Подринске“

На Светски дан слободе медија недељник “Подринске” из пера главног уредника Ивана Ковачевића указује се на тежак положај локалних медија.

Скрајнути од очију шире јавности изложени смо притиску локалних политичких моћника, блиских републичкој власти, који не бирају средства и начин како би угасили јавну реч а нас, и као медиј и као новинаре, збрисали са лица земље.

Хајка против „Подринских“ води се већ неколико година али у овом ванредном стању и како се приближавају избори све је израженија и „злокобнија“.

Већ, 20. марта на фејсбук профилима, особа за које основано тврдимо да их администрирају лица из странке која је на власти у Републици, појављује се порука које је узбунила грађане да су примерци Подринских заражени корона вирусом.

Додато је још да се вирус на папиру задржава још пет дана. Тог четвртка „Подринске“ нису изашле. Поднели смо кривичну пријаву јавном тужилаштву али ни до дана данашњег немамо никакав одговор.

Међутим, од тог тренутка на „Подринске“ се устремило све оно блиско републичкој власти што у Шапцу постоји, али и неки београдски портали, и почиње бруталан обрачун са нама.

Повереник ГрО СНС и народни посланик др Бобан Бирманчевић подноси кривучну пријаву против „Подринских” и колумнисте Ханибала Ковача, а Вујковић М. Бранко, в.д. директора Завода за јавно здравље,  подноси серију тужби Савету за штампу жалећи се на неке речи у нашим текстовима које је извукао из контекста уз безброј неистина и спиновања.

Упоредо са тим на њиховим друштвеним мрежама, оним ботовским али и званичним, којима координира Вујковић М. Бранко почеле су да пљуште салве увреда којима није место у пристојном јавном животу. Али било је и оних у којима нам се прети да ће нам неко поломити и руке и ноге…

Иако смо свесни времена у коме живимо и да су правосудне институције у рукама владајуће странке желимо овим путем, и на овај начин, да јавности скренемо пажњу на један мали део проблема са којима се суочавамо. Али и на чињеницу да шабачки функционери владајуће странке у Србији на све начине, у Шапцу, покушавају да угасе слободу медија, јавну реч и истину. И да су им „Подринске“ на мети за одс

Иначе, редакција Подринских награђена је највишим признањем Града Шапца, Наградом ”22.април”, за допринос демократији и слободи речи и мисли. Носиоци ове награде били су: Оља Бећковић, Вукашин Обрадовић, редакција”Данаса” и Милан Јовановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси