Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рес публика: Медији који раде у јавном интересу суочени са финансијским и професионалним изазовима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 05. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Рес публика: Медији који раде у јавном интересу суочени са финансијским и професионалним изазовима

Удружење „Рес публика“ из Крагујевца оценило је данас на Светски дан слободе медија, да је потреба за истинитим и провереним информацијама за време пандемије корона вируса у први план истакла медије који извештавају у јавном интересу и у складу са новинарским стандардима.

Ипак, истакли су, управо ти медији, који пружају информације важне за здравље и живот људи, свакодневно су суочени са огромним финансијским и професионалним изазовима.

„За редакције у Крагујевцу, са изузетком Радио-телевизије Крагујевац, годинама је недоступан новац буџетом намењен за информисање, док су истовремено градска управа и друге институције затворене за сарадњу и достављање информација“, наводи у саопштењу тог удружења.

Нагласили су да је тренутна криза само погоршала ионако тешко стање.

„Доведени су у питање сви извори финансирања, а централизовање информисања и ускраћивање одговора надлежних, постало је још израженије. Крагујевачки медији покушавају да и у таквим, готово немогућим околностима за рад, пронађу начин да грађанима пруже адекватно информисање“, додаје се у саопштењу.

Рес публика је на Светски дан слободе медија, 3. мај, позвала Крагујевчанке и Крагујевчане, као и све друге грађане, да подрже рад независних медија који одговорно и часно раде свој посао, придржавајући се професионалних стандарда.

„На надлежне у граду Крагујевцу још једном апелујемо да покажу одговорност, промене досадашњу праксу и прекину да се дискриминаторски односе према градским медијима“, истиче се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси